search
backpage.com > Sweden jobs > Sweden administrative/office

Posted: Monday, 19 September 2016, 5:44

Contact:0920453168

Description
Verksamhet Stöd och omsorg söker stödassistent till Treklöverns stödcenter, stödcentrets boenden Råneå. Vi arbetar enligt LSS och SOL beslut och jobbet innebär ett nära samarbete i boendena, dagverksamhet, med anhöriga och även andra instanser. Vi arbetar i brukarteam där personalen är brukarens verktyg för att nå sina uppsatta mål. I dina arbetsuppgifter ingår städ, tvätt och inköp men även omvårdnad, personlig hygien och användning/underhåll av hjälpmedel. Arbetet kan innebära kontakt med husdjur, rök, damm, starka dofter och liknande. Det är viktigt att respektera brukarens hem, att du kan se det unika i varje brukare och ha lätt för att förutse dennes behov och förändringar. Du visar gott omdöme och har förståelse för att du själv påverkar situationen i kommunikation med brukaren. Verksamhetens mål är att brukarna äger sina liv. En delaktig och meningsfull fritidssysselsättning vars mål är att med motiverande inslag öka den enskildes möjligheter till personlig utveckling. Som stödassistent arbetar du utifrån ett pedagogiskt synsätt. Genomförandeplaner används som en aktiv arbetsmetod, det vill säga utvärderas och utvecklas tillsammans med brukaren utifrån dess önskemål och behov av personlig utveckling. Som stödassistent går ditt arbete ut på att stötta, praktiskt instruera och handleda i det dagliga livet. Tjänsten kräver att du är flexibel till tanke och personlighet. Det är viktigt att kunna ta del av andras metoder och dela med dig till de andra assistenterna. Du arbetar målinriktat till projekt är avslutade och resultat är uppnådda. Det är viktigt att behålla motivation och effektivitet trots motgångar.

Kvalifikationer
Du har en gymnasial utbildning inom Vård- och omsorgsprogrammet för yrkesutgång funktionshinder/psykiatri alternativt Barn- och fritidsprogrammet med inriktning socialt arbete eller pedagogiskt arbete, eller utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du har erfarenhet av arbete med personer med funktionsnedsättningar. Meriterande är erfarenhet av arbete med missbruk, psykiatri/neuropsykiatri, samt alternativ kommunikation, ESL och lågaffektivt bemötande. Verksamheten befinner sig i en ständig utveckling utifrån brukarens behov. Stödcentrets boende är en bred verksamhet som kräver kreativitet och tålamod från stödassistenten. Vi ser gärna att du har erfarenhet från annan verksamhet än den kommunala. Du skall ha goda kunskaper i det svenska språket samt datakunskap då dokumentation är en stor del av vårt arbete. Du är på ett positivt sätt ett stöd för brukarna i deras dagliga livsföring och bidrar till att skapa möjligheter för dem att leva ett aktivt liv utifrån egna förutsättningar. Arbetet kräver att du är i god fysiskt och psykisk form, då många av brukarna är fysiskt aktiva. Arbetet kräver att du är självständig, initiativrik, trygg i dig själv, har god empatisk förmåga och har lätt för att förutse brukarnas behov och även förändringar. Du arbetar bra med andra med människor och relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Du har även lätt att uppsöka och knyta nya kontakter. Bifoga betyg för att styrka ditt CV.

Vi erbjuder en trivsam arbetsmiljö, stimulerande arbetsuppgifter och tillämpar rökfri arbetstid. För att arbeta hos oss ska du dela Luleå kommuns gemensamma värdegrund där Engagemang, Ansvarstagande och Kompetens är ledorden. Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, vi välkomnar medarbetare med olika bakgrund och arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla. Luleå kommun ser heltid som en rättighet deltid som en möjlighet. Socialförvaltningen begär att få se utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastningsregister vid nyrekrytering. Du söker jobb hos oss via ett elektroniskt ansökningsformulär. Tillsättningen av tjänsten kommer grunda sig på de uppgifter du lämnar och därför är det av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan. Har du frågor om Vi undanber oss alla erbjudanden om jobbannonsering och rekryteringshjälp, Luleå kommun har ett kommunövergripande förhållningssätt och har avtal som samordnas av personalkontoret.
Jobbfakta

ORT
Luleå
ANSTÄLLNING
Heltid
Tillsvidareanställd
ANTAL TJÄNSTER
1
YRKESOMRÅDE
Administration
Offentlig Förvaltning
Ansök nu
Tipsa om jobbet
KONTAKT

Ring Ulla-Britt Hagenlöf, 0920-45 31 68

PUBLICERAD

2 dagar sedan

SISTA ANSÖKNINGSDAG

17 okt

Om arbetsplatsen
Luleå är norra Sveriges hjärta med storstadens utbud och småstadens närhet, universitetets kraft och näringslivets nytänkande. En riktig vinterstad med vita vidder och en somrig skärgårdsstad som toppar solligan år efter år. Luleå växer och vi blir allt fler Luleåbor. Socialförvaltningen har brukaren i centrum och utgår ifrån socialnämndens vision "Meningsfullt liv i Luleå". Med kvalitet, engagemang, omsorg och förståelse ska vi, inom ramen för vårt uppdrag och gällande lagstiftning, tillgodose behov som uppfyller våra medborgares önskemål. Socialförvaltningen är indelad i verksamhetsområdena Strategiskt stöd, Individ och familj, Vård och omsorg samt Stöd och omsorg.

• Location: Örebro

• Post ID: 3800403 sweden
sweden.backpage.com is an interactive computer service that enables access by multiple users and should not be treated as the publisher or speaker of any information provided by another information content provider. © 2017 backpage.com