search
backpage.com > Sweden jobs > Sweden computer/technical

Posted: Wednesday, 17 August 2016, 7:56

Contact:0101238817

Description:

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.
Verksamhetsområde Stora Projekt ansvarar för att upphandla och genomföra Sveriges allra största och mest komplexa infrastrukturprojekt. Som en av landets - och därmed Nordens - största byggherrar och beställare bidrar vi till samhällsutvecklingen på ett påtagligt sätt, såväl i planeringsskedet som i byggskedet. Vi sätter stort fokus på att slutföra våra projekt i tid, till rätt kostnad och med förväntat innehåll. Några av våra största projekt just nu är införandet av tågtrafikstyrningssystemet ERTMS samt investeringsprojekten E4 Förbifart Stockholm, Ostlänken och Västlänken.
Systemexpert ERTMS

Arbetsuppgifter
Till ERTMS-projektet söker vi nu en Systemspecialist ERTMS (European Rail Traffic Management System).

I ERTMS-projektet bedrivs Trafikverkets arbete med att införa ERTMS i Sverige. Det arbetet består av att både färdigutveckla ERTMS-systemen och att införa systemen på den svenska järnvägen.

ERTMS-projektet står nu inför att färdigställa ERTMS-systemen (L2, BaseLine 3.6.0) för utrullning i hela det svenska järnvägsnätet. Projektets behöver förstärka sin ERTMS-kompetens då vi nu står inför en ökad omfattning av tester, både mellan olika marksystem och mellan ombordsystem och marksystem och i kvalitetshöjande syfte för det utvecklingsarbete som återstår.

Som ERTMS-systemspecialist kommer du att arbeta tillsammans med de specialister och experter som redan finns i projektet. Arbetsuppgifterna kommer att vara varierande. Några exempel på arbetsuppgifter är:
uppföljning och analys av utvecklade ERTMS L2 systems funktionalitet
kravformulering och uppföljning av kravuppfyllnad
genomföra tester av olika slag, utarbetande av testfall och testledning.
Kvalifikationer
Vi söker dig som har civilingenjörsexamen med inriktning IT eller telekommunikation eller motsvarande utbildning, ev kombinerat med erfarenhet, som vi bedömer likvärdig.

De ERTMS-system som vi genom våra leverantörer utvecklar är baserade på den senaste teknik inom IT och telekommunikation. Önskvärt är att du har den aktuella teoretiska kunskaper från något av dessa områden.

Du har minst tre års arbetslivserfarenhet från arbetsuppgifter som vi bedömer likartade med de som ERTMS-systemspecialist kommer att utföra. Du uttrycker dig väl i tal och skrift i både svenska och engelska.

Det är meriterande med kännedom om trafikstyrning för järnväg och då speciellt från ERTMS. Viss kompetensutveckling inom det området kan komma att erbjudas.

Vi söker dig som är resultatorienterad, kreativ och har ett strukturerat arbetssätt. Då arbetet innebär många kontakter och mycket samarbete, är det även viktigt att du har god samarbetsförmåga. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2016-09-21

Upplysningar

ST Airi Larsson
010-123 6243

SEKO Charlotte Olsson
010-123 1103

Saco Christina Mattila
010-123 7068

Saco Håkan Wiss
010-123 7435

• Location: Stockholm

• Post ID: 3753755 sweden
sweden.backpage.com is an interactive computer service that enables access by multiple users and should not be treated as the publisher or speaker of any information provided by another information content provider. © 2016 backpage.com