search
backpage.com > Sweden jobs > Sweden education jobs

Posted: Saturday, 20 August 2016, 7:41

Contact:0850812358

Description:

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Södermalms stadsdelsförvaltning är en av Stockholms 14 stadsdelsförvaltningar. Det bor drygt 125 000 invånare i området. Inom Södermalms stadsdelsförvaltning arbetar 1700 medarbetare, inklusive Sickla Udde Förskolors anställda. Vårt systematiska kvalitetsarbete har en tydlig struktur som bygger på resultat och utveckling. Vi har utarbetat verktyg för reflektion, utvärdering och analys som stöd för arbetsgången, vilket säkerställer likvärdighet för både barn och personal. Vår organisation är tydlig med arbetslagsledare i varje arbetslag som leder den pedagogiska verksamheten i vardagen. Vi har också en biträdande förskolechef, en pedagogisk utvecklingsledare och administratörer som bistår alla på enheten. Arbetslagsledarna ingår i enhetens utvecklingsgrupp tillsammans med ledningen. För dig som kompetent, engagerad och driven förskollärare finns här stora möjligheter till att utvecklas i ditt ledarskap.

Förskolorna arbetar utifrån vetenskaplig grund och med modern forskning som bas. Vi har en organisation som bygger på devisen "En förskola – ett arbetslag". Den syftar till att skapa arbetslag där personalen har stora möjligheter till samarbete och att lära av och med varandra. Det innebär också mindre barngrupper och en flexibel och utvecklingsbar pedagogisk miljö där barnen leker och lär i verkstäder utifrån läroplanens mål.

Sickla Udde förskolor består av förskolorna Storseglet och Ekbacken. Idag är vi cirka 50 anställda och 250 barn. På vetenskaplig grund och utifrån beprövad erfarenhet bidrar vi till barns utveckling och lärande. Vi är organiserade i arbetslag med 6 pedagoger i varje lag. Barnen är indelade i basgrupper där de yngre barngrupperna består av 10 barn och de äldre barngrupperna av 14 barn. Vi strävar efter att ha en förskollärare och en barnskötare i varje barngrupp. Barn och anställda samverkar mellan grupperna.


1 plats(er).

ARBETSUPPGIFTER
Som förskollärare på Sickla Udde förskolor leder du det pedagogiska arbetet. Du planerar, genomför, följer upp och utvecklar verksamheten mot våra mål tillsammans med arbetslaget. Ert arbete tillsammans i arbetslaget innebär att ge barnen och barngruppen möjlighet att få inflytande, utvecklas och lära. Du bidrar genom att vara en professionell, medveten och reflekterande pedagog samt genom att ta ett särskilt ansvar för att kommunicera med både barnen och deras familjer.

Som förskollärare hos oss är det viktigt att du kan tydliggöra vår verksamhet för barn och föräldrar för att genom det inge tillit och förmedla yrkesstolthet. Du är väl insatt i förskolans styrdokument och ska genom din teoretiska kunskap omsätta innehållet i praktiken. Du förväntas samtidigt dela med dig av dina teoretiska kunskaper och handleda dina kollegor.

Vi utvecklar ständigt vår verksamhet. Du kommer få ta del av pedagogiska nätverk samt löpande erbjudas fortbildning och kompetensutveckling. Varje vecka avsätts även tid för planering och utvärdering för att alla medarbetare ska få möjlighet att ta ansvar och delta i den pedagogiska verksamhetsutvecklingen.KVALIFIKATIONER
• Du ska vara legitimerad förskollärare/lärare mot de yngre åldrarna. Alternativt invänta examensbevis och/eller lärarlegitimation.
• Du ska ha teoretisk kunskap om hur man använder observationer, reflektion och dokumentation av verksamheten som en del i det systematiska kvalitetsarbetet.
• Du ska ha mycket god teoretisk kunskap om barns utveckling, lärande och omsorgsbehov samt förmåga att leda en barngrupp i pedagogisk verksamhet.
• Det är meriterande om du har god IT-vana.
• Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta i förskola.

Du har lätt för att samverka med barn, föräldrar och kollegor samt kan relatera till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Du har god förmåga att leda och motivera andra samt du skapar engagemang och delaktighet. Vidare är du ansvarstagande samt kan själv strukturera och driva dina arbetsuppgifter. Som person har du lätt för ta egna initiativ och sätta igång aktiviteter. Du innehar pedagogisk insikt, använder individanpassade arbetsmetoder och har god förmåga att dela med dig av dina kunskaper.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan.
Obs! Intervjuer kommer att ske löpande. Ansök därför gärna snarast.Vi erbjuder arbetskläder, fria pedagogiska måltider och subventionerad friskvård.

Löneform: Månadslön. .
Anställningsform: Tillsvidareanställning.
Varaktighet:, tillträde: 2016-10-01 Tillträde: Höstterminen 2016, eller enligt överenskommelse.
Arbetstid: Dagtid. Heltid motsvarar 40 tim/vecka med avdrag för planerade möten på kvällstid samt pedagogisk utvecklingstid.

Stockholm stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att motverka diskriminering och istället se till varje persons kompetens.

Vi undanber oss kontakt från säljare avseende rekryterings- och annonseringstjänster.


ANSÖKAN

Ansök senast: 2016-09-20
Referensnummer: A36530

• Location: Stockholm

• Post ID: 3753736 sweden
sweden.backpage.com is an interactive computer service that enables access by multiple users and should not be treated as the publisher or speaker of any information provided by another information content provider. © 2016 backpage.com