search
backpage.com > Sweden jobs > Sweden education jobs

Posted: Thursday, 18 August 2016, 7:42

Contact:0761207539

Description:

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.1 plats(er).

ARBETSUPPGIFTER
Socionomens / specialpedagogens / kuratorns uppdrag för verksamheten är bland annat : Arbete i skolans särskilda undervisningsgrupper för elever med funktionsnedsättningar-koncentrationssvårigheter med och utan impulsivitet, hyperaktivitet samt svårigheter i det sociala samspelet- att trygga elever med ökad självkänsla, studiomotivation och goda kunskaper i en lugn och specialpedagogiskt rätt anpassad skolmiljö. Vi söker dig som stödjer elevernas sociala och emotionella utveckling, både individuellt och i grupp, för att kunna utvecklas maximalt och nå kunskapsmålen utifrån sina förutsättningar. I ditt uppdrag ingår ett nära samarbete med eleverna, pedagogerna och föräldrarna samt nätverket med andra myndigheter. Du ingår i ett arbetslag, ett teamarbete med lärare, specialpedagoger, fritidspedagoger, och barnskötare som gemensamt ser eleven ur ett helhetsperspektiv och försöker på bästa sätt förstå och tillmötesgå elevernas behov. I arbetet ingår samtal i olika former, exempelvis -kris och konfliktsamtal, rådgivande och bearbetande samtal med elever och deras familjer. Vår ambition är att arbeta för att lyckas med att inkludera eleven, när så är möjlig, i ordinarie klass under lektioner där eleven har sin styrka. I detta ingår då ett nära samarbete med övriga kollegor i skolan. Alla pedagoger i enheten får kontinuerlig handledning och fortbildning utifrån elevernas behov. Vi söker dig som vill, är intresserad och motiverad att arbeta med målgruppen. Du ska vara med och utveckla det systematiska kvalitetsarbete i vår enhet.

KVALIFIKATIONER
Du är utbildad socionom, behandlingspedagog och du har kunskaper i beteende-och samhällsvetenskap såsom, sociologi, psykologi, socialt förändringsarbete, psykosocialt behandlingsarbete och kunskaper kring elever med olika funktionsnedsättningar. Professionella kunskaper i samtalsmetodik och konflikthantering samt kunskaper kring arbete utifrån ett lågaffektivt bemötande, är en förutsättning för arbetet. Arbetet ställer stora krav på självständighet i yrkesrollen och god strukturell förmåga. Du måste ha god samarbetsförmåga och lätt för att skapa förtroendefulla relationer. Empatisk förmåga och förmåga att fatta omdömesfulla beslut är även det viktiga egenskaper för att lyckas i arbetet.
Erfarenhet krävs.
Som socionom / behandlingspedagog / kurator ska du ha erfarenhet av arbete med elever med liknande svårigheter, kunna föra samtal och kunna använda metoder för att utveckla elevernas självkänsla, motivation och sociala förmåga utifrån din utbildning.

Löneform: Månadslön.
Anställningsform: Tillsvidareanställning.
Varaktighet: Tillsvidare, tillträde: 2016-09-28 .
Arbetstid: Dagtid.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

ANSÖKAN

Ansök senast: 2016-09-19
Referensnummer: A45253

• Location: Stockholm

• Post ID: 3753740 sweden
sweden.backpage.com is an interactive computer service that enables access by multiple users and should not be treated as the publisher or speaker of any information provided by another information content provider. © 2016 backpage.com