search
backpage.com > Sweden jobs > Sweden education jobs

Posted: Friday, 16 September 2016, 5:30

Contact:0850817330

Description:
Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Skarpnäcks stadsdelsförvaltning erbjuder dig en arbetsplats där ett aktivt medarbetarskap och ett tydligt ledarskap är grunden för att ge stockholmarna den bästa verksamheten. Eftersom vi gemensamt skapar vår arbetsmiljö är det viktigt med öppenhet, respekt och lyhördhet.

Resursenheten barn och ungdom, är en del av individ och familjeomsorgen som arbetar förebyggande och stödjande/behandlande med barn/ungdomar och deras familjer. Enheten omfattar ungdomsgårdar, parklekar, kulturhus samt familjebehandlare.

Skarpnäcks stadsdelsförvaltning har tre ungdomsgårdar inom sitt område. Ungdomsgårdarna och deras verksamhet vänder sig till ungdomar i åldern 13-17 år. Målet för verksamheterna är att främja ungdomars utveckling socialt och kulturellt. Verksamheterna har fokus på ungdomsinflytande och strävar efter att ungdomarna själva är med och formar verksamheten.

I stadsdelen finns 3 parklekar som bedriver verksamhet för att främja barns rätt till lek, rörelse och idrott. Verksamheten bedrivs främst utomhus och riktar sig till först och främst till målgruppen 7-12 år som inte går på fritids, men också till besökare mellan 0-100 år. Parklekarna har öppet året runt.

Vi söker nu en ungdomsledare på heltid 38,50 h/v som ska arbeta i de öppna verksamheterna i Bagarmossen samt jobba med community work (områdesbaserat arbete i samverkan).

1 plats(er).

ARBETSUPPGIFTER
I rollen som ungdomsledare kommer du vara en del av att skapa en verksamhet som präglas av öppenhet och ett positivt klimat. Dina arbetsuppgifter är bl. a att;
• Skapa bra relationer med barn/ungdomar i Skarpnäcks stadsdel.
• Att tillsammans med barnen/ungdomarna utveckla och stödja aktiviteter och projekt utifrån deras egna intressen och initiativ.
• Arbeta med och utveckla demokratiska mötesformer där barnen/ungdomarna får komma till tals och uttrycka sina åsikter.
• Motivera ungdomar att aktivt delta i samhällets olika nätverk och föreningar och stödja de i denna process.
• Samverka med föräldrar/vårdnadshavare till våra målgrupper.
• Skapa och underhålla ett nätverk med olika samarbetspartners i Skarpnäcks stadsdel, att vara en brobyggare.
• Översätta enhetens mål till praktiska arbetssätt och utveckla, följa upp och utvärdera denna arbetssätt.
• Stödja gruppchefen i det dagliga arbetet.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har ett genuint intresse för att arbeta med barn/ungdomar. Du ska vara utbildad fritidsledare, socialpedagog eller ha annan jämförbar utbildning. Tidigare erfarenhet av arbete med barn och ungdomar i de öppna verksamheter och/eller pedagogiskt arbete är ett krav. Vi ser gärna att du har någon form av spetskompetens inom idrott eller dans, musik eller bild och form eller en annan kulturverksamhet.

Som ledare i vår verksamhet har du en personlig mognad och arbetar med fokus på att göra Du är kommunikativ, trygg vuxen och har förmåga att strukturera, planera och organisera ditt arbete. Du har kännedom om dagens ungdomskulturer och vet hur man bygger relationer med ungdomar. Dagens kommunikationsformer i bla sociala medier är du väl bekant med. Du är en problemlösare med bra attityd och gillar att arbeta i team där du har förmågan att entusiasmera den målgrupp du arbetar med. I arbetet kommer du att vara en del av ett ungdomsledarteam och det är därför en förutsättning att du har en god samarbetsförmåga.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Du kan köpa förmånligt träningskort till Stockholms stads simhallar med gym och träningsanläggningar.

Löneform: Månadslön.
Anställningsform: Tidsbegränsad anställning.
Dokumenterad erfarenhet med ungdomsarbete krävs.
Meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med barn och ungdomar i olika sociala situationer i öppen verksamhet sedan tidigare.

Varaktighet: 3-6 månader, tillträde: 2016-10-10 Snarast, enligt överenskommelse, upphör: Vikariat. 3 månader med möjlighet till förlängning.
Arbetstid: Schema. Dag, kväll och helgarbete.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

• Location: Stockholm

• Post ID: 3787352 sweden
sweden.backpage.com is an interactive computer service that enables access by multiple users and should not be treated as the publisher or speaker of any information provided by another information content provider. © 2017 backpage.com